Billi Bi 4081 Noco Nappa
Skechers You Inspire Bkw

Forebygging og behandling av underernæring

Tretorn Wings Green

EyxeHPq46v

Tretorn Wings Green

Tretorn Wings Green
Produktbeskrivelse Tretorn Merke: Tretorn Tittel: Herre Dame Bruksområde: Vanntett Gummistøvel Type: Highboots Farg: Grønn Brun Passer: Normal Yttermateriale: Gummi Såle: Gummisåle Artikelnummer: 25025-01 Tretorn Wings Green Tretorn Wings Green

Underernæring er en vanlig tilstand blant beboere og pasienter i sykehjem, hjemmeboende som mottar hjemmetjenester og blant pasienter i sykehus. Helsedirektoratet anslår at rundt en tredjedel av pasienter i sykehus og i pleie- og omsorgstjenesten er i en underernæringstilstand, det vil si er at de er underernært eller er i risiko for å bli det. Trolig er tallet høyere i pleie- og omsorgstjenesten enn i sykehus.

Underbehandlet underernæring har konsekvenser både for enkeltmennesket og samfunnet og kan i verste fall føre til for tidlig død.

Underernæring utvikler seg når et ernæringsproblem ikke blir identifisert, og man kan ikke alltid se hvem som er i ernæringsmessig risiko. Det er derfor viktig å fange opp risiko for underernæring tidlig i forløpet og sette i gang tiltak før underernæring oppstår. Forebygging av underernæring gir helsemessige gevinster for den enkelte og økonomiske gevinster for samfunnet.

Tiltakene er:

  • Risikovurdering
  • Kartlegging
  • Gi tilstrekkelig ernæring
  • Overføring av informasjon

Om tiltakene

Nasjonale retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring danner kunnskapsgrunnlaget for valgte tiltak. Ekspertgruppen har valgt ut de tiltakene de mener er de viktigste for å forebygge underernæring og har vektlagt følgende:

  • At tiltakene kan gjennomføres i norsk helsetjeneste, både ved sykehus, sykehjem og hjemmetjeneste
  • At tiltakene kan gjennomføres innenfor eksisterende rammebetingelser og strukturer

Piloter

For å vite om tiltakene og målingene til det nye innsatsområdet fungerte i praksis, ble de testet ut i pilotprosjekt høsten 2016. Pilotene kom med sluttrapport hvor erfaringer og anbefalinger ble presentert.

Tiltakene ble testet ut på Slåtthaug sykehjem i Stavanger, i hjemmetjenesten i Time kommune og på Stavanger universitetssykehus.

Veien videre

Tiltakspakkene ble justert med utgangspunkt i erfaringene fra pilotprosjektene. Nasjonalt læringsnettverk ble avholdt fra mars til november 2017.

På bakgrunn av erfaringene som er gjort under læringsnettverket, gjøres det justeringer i tiltakspakkene. Tiltakspakkene ferdigstilles i april 2018.


Birkenstock Arizona Regular Vegan Cocoa Brown
TOM TAILOR DENIM Joggesko white
Playboy Platinus Black
Converse CHUCK TAYLOR ALL STAR INFANT Høye joggesko bleached aqua/natural/white
GStar LAJLA Sommerkjole grey
Nike Performance JR PHANTOMX 3 CLUB IC Fotballsko innendørs dark grey/total orange/white
Billi Bi Loafers schwarz
Geox D New Club A SyntLea Black
ASICS GELCONTEND Nøytrale løpesko black/fiery red/shocking orange
Hugo Hugo Boss CCorton Dark Brown
Reebok Reebok Zquick Dash Solar Green/Black/White
adidas Performance FEF SPAIN Landslagsdrakt red/bogold
adidas Originals Gazelle Off White/White/Gold Met
Timberland Venice Park Tall Jet Black Euro Vintage
Skechers You Inspire Red
YOURTURN Jumper black