GStar VOLESKA Blyantskjørt black
Clarks Playful Fox Black Combi

Forebygging og behandling av underernæring

PrimeBoots Engineer T Low40 Old crazy black brass

WofxRQAgyT

PrimeBoots Engineer T Low-40 Old crazy black + brass

PrimeBoots Engineer T Low-40 Old crazy black + brass
Produktbeskrivelse More information is coming ... Detaljer: Glidelås Spenne Merke: PrimeBoots Tittel: Dame Type: Boots Farg: Svart Passer: Normal Yttermateriale: Lær Såle: Gummisåle Hælhøyde: 25 cm Skafthøyde : 19 cm Skaftvidde: 345 cm Artikelnummer: 47273-00 PrimeBoots Engineer T Low-40 Old crazy black + brass PrimeBoots Engineer T Low-40 Old crazy black + brass

Underernæring er en vanlig tilstand blant beboere og pasienter i sykehjem, hjemmeboende som mottar hjemmetjenester og blant pasienter i sykehus. Helsedirektoratet anslår at rundt en tredjedel av pasienter i sykehus og i pleie- og omsorgstjenesten er i en underernæringstilstand, det vil si er at de er underernært eller er i risiko for å bli det. Trolig er tallet høyere i pleie- og omsorgstjenesten enn i sykehus.

Underbehandlet underernæring har konsekvenser både for enkeltmennesket og samfunnet og kan i verste fall føre til for tidlig død.

Underernæring utvikler seg når et ernæringsproblem ikke blir identifisert, og man kan ikke alltid se hvem som er i ernæringsmessig risiko. Det er derfor viktig å fange opp risiko for underernæring tidlig i forløpet og sette i gang tiltak før underernæring oppstår. Forebygging av underernæring gir helsemessige gevinster for den enkelte og økonomiske gevinster for samfunnet.

Tiltakene er:

  • Risikovurdering
  • Kartlegging
  • Gi tilstrekkelig ernæring
  • Overføring av informasjon

Om tiltakene

Nasjonale retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring danner kunnskapsgrunnlaget for valgte tiltak. Ekspertgruppen har valgt ut de tiltakene de mener er de viktigste for å forebygge underernæring og har vektlagt følgende:

  • At tiltakene kan gjennomføres i norsk helsetjeneste, både ved sykehus, sykehjem og hjemmetjeneste
  • At tiltakene kan gjennomføres innenfor eksisterende rammebetingelser og strukturer

Piloter

For å vite om tiltakene og målingene til det nye innsatsområdet fungerte i praksis, ble de testet ut i pilotprosjekt høsten 2016. Pilotene kom med sluttrapport hvor erfaringer og anbefalinger ble presentert.

Tiltakene ble testet ut på Slåtthaug sykehjem i Stavanger, i hjemmetjenesten i Time kommune og på Stavanger universitetssykehus.

Veien videre

Tiltakspakkene ble justert med utgangspunkt i erfaringene fra pilotprosjektene. Nasjonalt læringsnettverk ble avholdt fra mars til november 2017.

På bakgrunn av erfaringene som er gjort under læringsnettverket, gjøres det justeringer i tiltakspakkene. Tiltakspakkene ferdigstilles i april 2018.


Brooklyns Own by Rocawear Belte black/white
GAP HOLIDAY THEME Tshirts med print red
Billi Bi 4001 Scoiattolo Velor
adidas Originals PW TENNIS HU Joggesko tech beige/chalk white
Billi Bi 4088 Black Vaqueta
Puma Eskiva Mid Wns Whisper WhiteBlack
Nike Sportswear DUNK LOW WINTER PRM GS Joggesko medium olive
sOliver RED LABEL Tshirts black
Replay ZACKIE Jeans Skinny Fit blue denim
Tommy Hilfiger BERRY 24C 403403  Midnight
Lacoste GLENDON 3
Royal RepubliQ BRIDGE ZIP Ankelboots med høye hæler black
Dorothy Perkins FLORAL LEAD IN DRESS Jerseykjole black
Antony Morato Poloskjorter blue
Skechers 53553

The Kooples Dressbukse black
Giesswein SÖLL Tøfler gras
Icebug SpeedW BUGrip® Azalea