Unisa Anima Black
Donna Girl 21433 White

Forebygging og behandling av underernæring

Soft Comfort Valeria Plum

e3twCifmbF

Soft Comfort Valeria Plum

Soft Comfort Valeria Plum
Produktbeskrivelse Soft Comfort Detaljer: Spenne Merke: Soft Comfort Tittel: Dame Type: Heels Farg: Lilla Passer: Normal Yttermateriale: Lær Såle: Gummisåle Hælhøyde: 4 cm Artikelnummer: 48786-00 Soft Comfort Valeria Plum Soft Comfort Valeria Plum

Underernæring er en vanlig tilstand blant beboere og pasienter i sykehjem, hjemmeboende som mottar hjemmetjenester og blant pasienter i sykehus. Helsedirektoratet anslår at rundt en tredjedel av pasienter i sykehus og i pleie- og omsorgstjenesten er i en underernæringstilstand, det vil si er at de er underernært eller er i risiko for å bli det. Trolig er tallet høyere i pleie- og omsorgstjenesten enn i sykehus.

Underbehandlet underernæring har konsekvenser både for enkeltmennesket og samfunnet og kan i verste fall føre til for tidlig død.

Underernæring utvikler seg når et ernæringsproblem ikke blir identifisert, og man kan ikke alltid se hvem som er i ernæringsmessig risiko. Det er derfor viktig å fange opp risiko for underernæring tidlig i forløpet og sette i gang tiltak før underernæring oppstår. Forebygging av underernæring gir helsemessige gevinster for den enkelte og økonomiske gevinster for samfunnet.

Tiltakene er:

  • Risikovurdering
  • Kartlegging
  • Gi tilstrekkelig ernæring
  • Overføring av informasjon

Om tiltakene

Nasjonale retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring danner kunnskapsgrunnlaget for valgte tiltak. Ekspertgruppen har valgt ut de tiltakene de mener er de viktigste for å forebygge underernæring og har vektlagt følgende:

  • At tiltakene kan gjennomføres i norsk helsetjeneste, både ved sykehus, sykehjem og hjemmetjeneste
  • At tiltakene kan gjennomføres innenfor eksisterende rammebetingelser og strukturer

Piloter

For å vite om tiltakene og målingene til det nye innsatsområdet fungerte i praksis, ble de testet ut i pilotprosjekt høsten 2016. Pilotene kom med sluttrapport hvor erfaringer og anbefalinger ble presentert.

Tiltakene ble testet ut på Slåtthaug sykehjem i Stavanger, i hjemmetjenesten i Time kommune og på Stavanger universitetssykehus.

Veien videre

Tiltakspakkene ble justert med utgangspunkt i erfaringene fra pilotprosjektene. Nasjonalt læringsnettverk ble avholdt fra mars til november 2017.

På bakgrunn av erfaringene som er gjort under læringsnettverket, gjøres det justeringer i tiltakspakkene. Tiltakspakkene ferdigstilles i april 2018.


Anna Field Ballerina dark blue
Wildflower Sachet Zebra
Unisa Bonet Plomo
Bagheera Spectra Black/White
Timberland Moc Toe Chukka Brown Nubuck
Tommy Hilfiger Elba 39D 932932 Desert Sand
Vagabond Tereza 415004020 Black
Think 8708952 SAFARI/KOMBI SAFARI/KOMBI
Polo Ralph Lauren EGYPTIAN 2 PACK Sokker black
Anna Field Lommebok bordeaux
Farah BLANEY Poloskjorter gravel marl
Nike Bruin Mid Dp Ryl Bl/Dstnc
Reebok Classic MELODY EHSANI OLD SKOOL TRACKSUIT Joggedress washed jade
Puma Match 74 BlackWhite
Unstiched Utilities Next Day Low

Victoria Shoes LONA PANUELO Ballerina med reim fuchsia
UGG Australia Cory Classic Slim ChestnutCHE
ecco OFFROAD LITE Tursandaler dark shadow/black