Selected Porto
Vans U Authentic Leopard/Skull Blue/TrueWhite

Forebygging og behandling av underernæring

Merrell 1SIX8 Lace Midnight

DMzz5Dbdr9

Merrell 1SIX8 Lace Midnight

Merrell 1SIX8 Lace Midnight
Produktbeskrivelse Merrell Detaljer: Skolisser Merke: Merrell Tittel: Dame Type: Sneakers Farg: Svart Passer: Normal Yttermateriale: Syntet Såle: Gummisåle Artikelnummer: 56187-01 Merrell 1SIX8 Lace Midnight Merrell 1SIX8 Lace Midnight

Underernæring er en vanlig tilstand blant beboere og pasienter i sykehjem, hjemmeboende som mottar hjemmetjenester og blant pasienter i sykehus. Helsedirektoratet anslår at rundt en tredjedel av pasienter i sykehus og i pleie- og omsorgstjenesten er i en underernæringstilstand, det vil si er at de er underernært eller er i risiko for å bli det. Trolig er tallet høyere i pleie- og omsorgstjenesten enn i sykehus.

Underbehandlet underernæring har konsekvenser både for enkeltmennesket og samfunnet og kan i verste fall føre til for tidlig død.

Underernæring utvikler seg når et ernæringsproblem ikke blir identifisert, og man kan ikke alltid se hvem som er i ernæringsmessig risiko. Det er derfor viktig å fange opp risiko for underernæring tidlig i forløpet og sette i gang tiltak før underernæring oppstår. Forebygging av underernæring gir helsemessige gevinster for den enkelte og økonomiske gevinster for samfunnet.

Tiltakene er:

  • Risikovurdering
  • Kartlegging
  • Gi tilstrekkelig ernæring
  • Overføring av informasjon

Om tiltakene

Nasjonale retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring danner kunnskapsgrunnlaget for valgte tiltak. Ekspertgruppen har valgt ut de tiltakene de mener er de viktigste for å forebygge underernæring og har vektlagt følgende:

  • At tiltakene kan gjennomføres i norsk helsetjeneste, både ved sykehus, sykehjem og hjemmetjeneste
  • At tiltakene kan gjennomføres innenfor eksisterende rammebetingelser og strukturer

Piloter

For å vite om tiltakene og målingene til det nye innsatsområdet fungerte i praksis, ble de testet ut i pilotprosjekt høsten 2016. Pilotene kom med sluttrapport hvor erfaringer og anbefalinger ble presentert.

Tiltakene ble testet ut på Slåtthaug sykehjem i Stavanger, i hjemmetjenesten i Time kommune og på Stavanger universitetssykehus.

Veien videre

Tiltakspakkene ble justert med utgangspunkt i erfaringene fra pilotprosjektene. Nasjonalt læringsnettverk ble avholdt fra mars til november 2017.

På bakgrunn av erfaringene som er gjort under læringsnettverket, gjøres det justeringer i tiltakspakkene. Tiltakspakkene ferdigstilles i april 2018.


Nude Felisia Nero
Jim Rickey Carve Lo
Merrell Azura Mid Gtx Castle Rock / Mineral
Envii ASTROID SKIRT Plisséskjørt black
Merrell Azura Flurry Mid Waterproof Black
Teddy Smith TICLASS Topper langermet gris chine/indigo
Gant 14538591 New Haven G27 Putty Cream Beige
True Religion PANT METAL HORSHOE Treningsbukser black
Angulus 5465102 Copper
Giesswein STRASS SLIM FIT Tøfler dunkelblau
Tiger of Sweden Jones 01 Cognac
Bogner IRA Belte cider
Sorel Joan of Arctic Shearling 011 Black Stone
Cavalet Reidar Black
WeSC Thorpe Waxed Canvas
Boss Hugo Boss Dresit Black