Icebug Metro2 W classic BUGrip Coffee - helpicantstopeating.com
Simone Pérèle DREAM Neglisjé schwarz
Puma Future Suede Mid Lite RT HoMidnight Navy White

Forebygging og behandling av underernæring

Icebug Metro2 W classic BUGrip Coffee

hLaV73kIJx

Icebug Metro2 W classic BUGrip Coffee

Icebug Metro2 W classic BUGrip Coffee
Produktbeskrivelse Icebug Detaljer: Glidelås Merke: Icebug Tittel: Dame Bruksområde: Uttagbar innersåle Brodder Type: Boots Farg: Brun Passer: Normal Yttermateriale: Semsket skinn Såle: Gummisåle Artikelnummer: 56625-00 Icebug Metro2 W classic BUGrip Coffee Icebug Metro2 W classic BUGrip Coffee

Underernæring er en vanlig tilstand blant beboere og pasienter i sykehjem, hjemmeboende som mottar hjemmetjenester og blant pasienter i sykehus. Helsedirektoratet anslår at rundt en tredjedel av pasienter i sykehus og i pleie- og omsorgstjenesten er i en underernæringstilstand, det vil si er at de er underernært eller er i risiko for å bli det. Trolig er tallet høyere i pleie- og omsorgstjenesten enn i sykehus.

Underbehandlet underernæring har konsekvenser både for enkeltmennesket og samfunnet og kan i verste fall føre til for tidlig død.

Underernæring utvikler seg når et ernæringsproblem ikke blir identifisert, og man kan ikke alltid se hvem som er i ernæringsmessig risiko. Det er derfor viktig å fange opp risiko for underernæring tidlig i forløpet og sette i gang tiltak før underernæring oppstår. Forebygging av underernæring gir helsemessige gevinster for den enkelte og økonomiske gevinster for samfunnet.

Tiltakene er:

  • Risikovurdering
  • Kartlegging
  • Gi tilstrekkelig ernæring
  • Overføring av informasjon

Om tiltakene

Nasjonale retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring danner kunnskapsgrunnlaget for valgte tiltak. Ekspertgruppen har valgt ut de tiltakene de mener er de viktigste for å forebygge underernæring og har vektlagt følgende:

  • At tiltakene kan gjennomføres i norsk helsetjeneste, både ved sykehus, sykehjem og hjemmetjeneste
  • At tiltakene kan gjennomføres innenfor eksisterende rammebetingelser og strukturer

Piloter

For å vite om tiltakene og målingene til det nye innsatsområdet fungerte i praksis, ble de testet ut i pilotprosjekt høsten 2016. Pilotene kom med sluttrapport hvor erfaringer og anbefalinger ble presentert.

Tiltakene ble testet ut på Slåtthaug sykehjem i Stavanger, i hjemmetjenesten i Time kommune og på Stavanger universitetssykehus.

Veien videre

Tiltakspakkene ble justert med utgangspunkt i erfaringene fra pilotprosjektene. Nasjonalt læringsnettverk ble avholdt fra mars til november 2017.

På bakgrunn av erfaringene som er gjort under læringsnettverket, gjøres det justeringer i tiltakspakkene. Tiltakspakkene ferdigstilles i april 2018.


mintberry Miniskjørt salute
Puma Puma Streetballer Mid Vivid Viola
Underground England UMW10BKSL
adidas Originals Los Angeles Core Black/Core Black/Ftwr Whi
Senator 4540340 Black
Amust Rina Sneaker Black / Grey
Underground England UM009BKL
Boss Hugo Boss Urbet Black
Heringbonehalssmykke trefarget
Pepino CORY Babysko see
Ecco 217143 Felicia Black
edc by Esprit BASIC Jumper navy
Timberland RG Trail Nekkol Sandal Nav Blue
Hub Footwear Tin Leather/Wool Dark Brown
BickleyMitchell Ørevarmere linen

Stighlorgan RONAN Ryggsekk olive
Tamaris 112213226 440 Nut
Sandqvist JONES Stresskoffert black