Superdry VINTAGE AUTHENTIC Tshirts med print ice marl
Shepherd Pernilla Black

Forebygging og behandling av underernæring

Geox D Amaranth B Abx Black

kmNHaWFWWf

Geox D Amaranth B Abx Black

Geox D Amaranth B Abx Black
Produktbeskrivelse Geox Detaljer: Glidelås Merke: Geox Tittel: Dame Type: Boots Farg: Svart Passer: Normal Yttermateriale: Lær Textil Såle: Gummisåle Hælhøyde: 2 Skafthøyde : 125 Skaftvidde: 35 Artikelnummer: 46703-00 Geox D Amaranth B Abx Black Geox D Amaranth B Abx Black

Underernæring er en vanlig tilstand blant beboere og pasienter i sykehjem, hjemmeboende som mottar hjemmetjenester og blant pasienter i sykehus. Helsedirektoratet anslår at rundt en tredjedel av pasienter i sykehus og i pleie- og omsorgstjenesten er i en underernæringstilstand, det vil si er at de er underernært eller er i risiko for å bli det. Trolig er tallet høyere i pleie- og omsorgstjenesten enn i sykehus.

Underbehandlet underernæring har konsekvenser både for enkeltmennesket og samfunnet og kan i verste fall føre til for tidlig død.

Underernæring utvikler seg når et ernæringsproblem ikke blir identifisert, og man kan ikke alltid se hvem som er i ernæringsmessig risiko. Det er derfor viktig å fange opp risiko for underernæring tidlig i forløpet og sette i gang tiltak før underernæring oppstår. Forebygging av underernæring gir helsemessige gevinster for den enkelte og økonomiske gevinster for samfunnet.

Tiltakene er:

  • Risikovurdering
  • Kartlegging
  • Gi tilstrekkelig ernæring
  • Overføring av informasjon

Om tiltakene

Nasjonale retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring danner kunnskapsgrunnlaget for valgte tiltak. Ekspertgruppen har valgt ut de tiltakene de mener er de viktigste for å forebygge underernæring og har vektlagt følgende:

  • At tiltakene kan gjennomføres i norsk helsetjeneste, både ved sykehus, sykehjem og hjemmetjeneste
  • At tiltakene kan gjennomføres innenfor eksisterende rammebetingelser og strukturer

Piloter

For å vite om tiltakene og målingene til det nye innsatsområdet fungerte i praksis, ble de testet ut i pilotprosjekt høsten 2016. Pilotene kom med sluttrapport hvor erfaringer og anbefalinger ble presentert.

Tiltakene ble testet ut på Slåtthaug sykehjem i Stavanger, i hjemmetjenesten i Time kommune og på Stavanger universitetssykehus.

Veien videre

Tiltakspakkene ble justert med utgangspunkt i erfaringene fra pilotprosjektene. Nasjonalt læringsnettverk ble avholdt fra mars til november 2017.

På bakgrunn av erfaringene som er gjort under læringsnettverket, gjøres det justeringer i tiltakspakkene. Tiltakspakkene ferdigstilles i april 2018.


Palladium Pampa Sport Cuff WP LUX Amber Gold
Double Agent Topper langermet blanco
Art Pompei 735 Multiocean
Sanetta ATHLEISURE Truser blau/grau melange
TOM TAILOR GARY Lommebok black
Sixtyseven Enrit 75903 Sedona Black
Converse All Star Leather Hi Moonlight
Sixtyseven Aisha Sedona Black
Mustang Joggesko weiß
Puma Basket Classic Mid LS
Element DULCEY Vinterjakke eclipse navy heather
Rohde 258190 Schwarz
TOM TAILOR GARY Lommebok cognac
MJUS 5822094016002 Nero
Bronx BX 425
Nike Sportswear Treningsjakke black