Converse All Star Leather Shearling Hi Chocolate
Crocs Crocs Isabella Jelly Flat W Black

Forebygging og behandling av underernæring

Crocs AllCast Waterproof Duck Boot W Espresso/Red

vLQM9ReRPG

Crocs AllCast Waterproof Duck Boot W Espresso/Red

Crocs AllCast Waterproof Duck Boot W Espresso/Red
Produktbeskrivelse Crocs Detaljer: Skolisser Merke: Crocs Tittel: Dame Type: Boots Farg: Brun Passer: Normal Yttermateriale: Lær Syntet Såle: Gummisåle Syntet Artikelnummer: 46746-01 Crocs AllCast Waterproof Duck Boot W Espresso/Red Crocs AllCast Waterproof Duck Boot W Espresso/Red

Underernæring er en vanlig tilstand blant beboere og pasienter i sykehjem, hjemmeboende som mottar hjemmetjenester og blant pasienter i sykehus. Helsedirektoratet anslår at rundt en tredjedel av pasienter i sykehus og i pleie- og omsorgstjenesten er i en underernæringstilstand, det vil si er at de er underernært eller er i risiko for å bli det. Trolig er tallet høyere i pleie- og omsorgstjenesten enn i sykehus.

Underbehandlet underernæring har konsekvenser både for enkeltmennesket og samfunnet og kan i verste fall føre til for tidlig død.

Underernæring utvikler seg når et ernæringsproblem ikke blir identifisert, og man kan ikke alltid se hvem som er i ernæringsmessig risiko. Det er derfor viktig å fange opp risiko for underernæring tidlig i forløpet og sette i gang tiltak før underernæring oppstår. Forebygging av underernæring gir helsemessige gevinster for den enkelte og økonomiske gevinster for samfunnet.

Tiltakene er:

  • Risikovurdering
  • Kartlegging
  • Gi tilstrekkelig ernæring
  • Overføring av informasjon

Om tiltakene

Nasjonale retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring danner kunnskapsgrunnlaget for valgte tiltak. Ekspertgruppen har valgt ut de tiltakene de mener er de viktigste for å forebygge underernæring og har vektlagt følgende:

  • At tiltakene kan gjennomføres i norsk helsetjeneste, både ved sykehus, sykehjem og hjemmetjeneste
  • At tiltakene kan gjennomføres innenfor eksisterende rammebetingelser og strukturer

Piloter

For å vite om tiltakene og målingene til det nye innsatsområdet fungerte i praksis, ble de testet ut i pilotprosjekt høsten 2016. Pilotene kom med sluttrapport hvor erfaringer og anbefalinger ble presentert.

Tiltakene ble testet ut på Slåtthaug sykehjem i Stavanger, i hjemmetjenesten i Time kommune og på Stavanger universitetssykehus.

Veien videre

Tiltakspakkene ble justert med utgangspunkt i erfaringene fra pilotprosjektene. Nasjonalt læringsnettverk ble avholdt fra mars til november 2017.

På bakgrunn av erfaringene som er gjort under læringsnettverket, gjøres det justeringer i tiltakspakkene. Tiltakspakkene ferdigstilles i april 2018.


Bench Lett jakke dark navy blue
Puma REBOUND STREET V2 V PS Høye joggesko black/smoked pearl
A Pair Bari Rock 2177 Gold
Tommy Hilfiger ICONIC TShirt BH white
Gram 352g
TOM TAILOR GARY Lommebok black
Lacrosse Trekker 7 Brown
Le Petit Trou DANIELE BRALETTE BalkongBH black
Bronx BX 425
Vagabond Minho 392710101 White
Vagabond 4144280 Keira grey
Nike Performance JR PHANTOM 3 ACADEMY FG Fotballsko dark grey/total orange/white
Shepherd Pernilla Black
Donna Girl 21433 White
Bronx BX 353
Muckboot Breezy Mid Black/Flowers